Coronalæge

Jeg er blevet coronalæge. Eller jeg er udlånt fra min vanlige afdeling til at arbejde på et af pandemiafsnittene. Indtil videre hveranden uge de næste 6 uger. En kollega og jeg skal sammen med 3-4 forvagter passe den afdeling hvor de indlæggelseskrævende patienter som er mistænkt for COVID19 skal opholde sig indtil der er svar på deres podning.

Nærmest alt i vores beredskab bliver opfundet mens det sker. Ingen har kunnet forberede sig på den her situation, så ud over det lægefaglige, bruger vi masser af tid på helt lavpraktiske problemer. Der skal ændres brugerprofiler i journalsystemet, der skal skaffes omklædningsplads til dem som ikke normalt arbejder på vores sygehus, der skal øves på og aftagning af beskyttelsesudstyr og tusind andre småting. Det er nu vi har chancen for at finde ud af det, for vi har endnu et begrænset antal patienter.

Der er stor vilje til at passe på hinanden og få tingene til at fungere, men der er selvfølgelig også gnidninger og frustrationer. Anderledes kan det nok ikke være, når så mange mennesker alle mulige steder fra, skal have et kæmpe og uoverskueligt projekt til at lykkes.

Der har været lidt kritik af Sundhedsstyrelsens håndtering, og der vil sikkert komme en hel masse mere af den slags, samt beretninger fra patienter og pårørende som ikke synes den behandling de har fået er i orden. Sådan er det altid. De utilfredse kommer mere i medierne end det store tilfredse flertal. Det eneste jeg kan sige til al kritikken er, at alle fejler når de prøver noget for første gang, også læger, og hvis ikke vi prøvede ville det helt sikkert gå værre.

Heldigvis er opbakningen fra resten af samfundet også massiv. Jeg smiler når jeg går forbi den her på vej ind på sygehuset.

Jeg ved ikke meget om sport, men folkene fra Vesttribunen ved tydeligvis noget om holdånd, og det betyder faktisk alverden.

Imens vi begge arbejder er de to store børn hjemme og passer deres skole. Det gør de godt. De hjælper hinanden og hygger sig. Og får lavet de opgaver de bliver stillet. Jeg er meget imponeret over hvor godt det går, og jeg har endnu ikke hørt alvorlige klager over tingenes tilstand. De glæder sig til skolen starter igen, men de forstår udmærket hvorfor det må være som det er.

8 thoughts on “Coronalæge

 1. Hvor rammer du rigtig, når du skriver at der vil fejles, men som jeg ser det er vi på rette vej. God vind med din nye funktion. Jeg har også flere kolleger, der er startet i pandemiafsnittet. Og flere er uddannet til at flytte, når og hvis der bliver behov for det.
  Jeg er spændt på at komme tilbage på mandag til en afdeling,hvor alle er i beredskab, men hvor det ser ud til at mennesker med lette symptomer på apopleksi vælger ikke at reagere på deres symptomer. Der er i hvert fald påfaldende roligt på afdelingen. Og det har der været i hele min ferie.

  • Jeg håber virkelig at vi er på rette vej. Det glæder mig hver dag at der er stabil og ikke eksponentiel vækst i antallet af indlagte. Fredag nat var jeg i skadestuen, og vurderet på antallet af alkohol og stofrelaterede patienter lykkes det fortsat for de fleste at overholde distanceringsreglerne. Jeg frygtede at det gode vejr ville lokke for mange, men det var tilsyneladende ikke tilfældet. Vi havde det påfaldende roligt for en fredag aften.
   God arbejdslyst på mandag. Det lyder ikke så godt hvis patienter med apopleksi ikke reagerer. Jeg håber ikke det kommer til at føre til flere alvorlige funktionstab senere.

 2. Jeg håber virkelig ikke, at du får for meget at lave!
  Journalisterne prioriterer åbenbart for tiden at finde fejl i beslutningerne – og især hos beslutningstagerne. Det er da logik for burhøns, at der vil blive begået fejl, når man skal handle på en situation, ingen nogensinde har prøvet før. Vi er nødt til at se det som en læringsproces, så der høstes erfaringer, hvis dette skulle ske igen – hvad det forhåbentlig aldrig gør.

  • Det bedste for os alle sammen ville være hvis vi om nogle måneder ryster på hovedet af de voldsomme tiltag. Så har de virket efter hensigten, men jeg tror desværre langt fra at vi har set det værste endnu.

 3. Jeg håber også, at I har masser af tid til at øve jer, og at I aldrig når op i det røde felt.
  Jeg synes, det føles som at gå og vente på ulven (ulven kommer, ulven kommer…). Men måske har regeringens tiltag sikret, at ulven aldrig rigtigt kommer, og at kurven bliver dejligt blød, så der ikke opstår panik. Jeg ved jo godt, at der sker en masse ude på sygehusene, som vi andre ikke kan se. Min mand sidder med fingrene nede i patientoplysningerne på Hvidovre, og han kan jo se, at der sker en del. Også at der registreres meget forskelligt, så de er ved at opdrage lægerne til at bruge registreringen korrekt 🙂
  Jeg hepper på dig. Jeg er sikker på, du klarer det her med sikker hånd og kommer styrket ud af det.

  • Tak for hep. Det med registrering er sværere end man skulle tro, i hvert fald for mig, og vist også mange af mine kolleger. Måske det bare er meget anderledes end hvad vi ellers laver. Vi ved vist alle godt at det er vigtigt, så du må hilse din mand og sige at vi prøver 🙂

 4. Hvor er det skønt med sådan en sympatitilkendegivelse til jer!
  Jeg håber, I finder jeres ben i det nye system, før der (måske) bliver run på.

  • Hvis det bliver rigtigt hedt senere, skal den her øvetid nok vise sig værdifuld. Vi lærer hinanden og arbejdsgangene at kende stille og roligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s