Sheltertur

Vi har været på sheltertur. Det var vi også sidste år, og som bekendt er to events lige hvad der kræves for at have en tradition. Så det har vi nu. Vi er mine tre børn, deres fætter K og jeg.

Vi besøgte Verdenskortet ved Klejtrup Sø. Det er et rigtigt fint sted. En lille park med hoppepuder, legeplads, verdenskortet og små både. Ingen larmende forlystelser, men lige tilpas med underholdning.

Eftermiddagskaffen blev nydt med kager B havde bagt. K på ti år tænkte lidt over hvem der måtte vælge først. Han endte med at konkludere sådan her: “Der er ingen som må vælge først. Det er vores fælles tradition, så ingen af os er mere gæst end andre”. Det var en fin tanke syntes jeg.

Jeg havde hjemmefra planlagt overnatning i shelters i Klejtrup Bypark, men de faldt ikke i børnenes smag. “Her er jo ikke flot natur” sagde de. Helt rigtigt, men jeg vidste slet ikke at det var en vigtig parameter for de 9-11 årige.

Heldigvis er fætter K god til at sige sin mening på en konstruktiv og ordentlig måde. Det betød at mine børn fik mere mod til også at tilkendegive deres forbehold, og at vi sammen kunne beslutte at lede efter alternativ overnatningsmulighed.

Vores andet forsøg, et shelter bag en spejderhytte tæt på Sdr. Onsild viste sig at være helt perfekt. Der findes et utroligt mange shelters rundt omkring i Danmark. De fleste frit tilgængelige, eller mod symbolsk betaling, og rigtig mange med adgang til både vand og toilet. De er nemme at finde via Naturstyrelsens hjemmeside.

Natten var kold, og mindstemanden på fire måtte ned i min sovepose for at holde varmen ud på morgenen, men det var megadejligt at være på tur og høre børnene udfolde deres fætter-kusine relation.

At jeg så ikke rigtigt kan sove når jeg føles jeg skal vogte over en hel flok i fri natur er et mindre problem som kan indhentes dagen efter.

Planen var besøg på Fyrkat på dag to, men efter den kolde morgen kunne vi hurtigt blive enige om at det ikke var så tiltrækkende. Vi enedes i stedet om morgenmad på Rold Storkro, før vi satte K på toget hjem mod Aarhus og en forhåbentlig varm og blød sofa.

4 thoughts on “Sheltertur

  1. Det var da en god ide at starte en tradition mellem fætre og kusiner. Jeg havde sommerferie-traditioner med et par af mine kusiner (vi var for mange til at alle kunne inkluderes), men jeg har ikke fået startet noget for mine egne børn, dels fordi de er meget ældre en mine søskendes børn, og dels fordi de aldrig rigtigt klingede godt med min svoger og svigerindes børn på mandens side. Og så kan traditioner ikke skabes på samme måde.

    • Mine børn har også et væld af fætre og kusiner, men K som vi var sammen med på tur passer præcist i alder, og de har altid været glade for hinanden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s