Verdens bedste Litla

Der har været dyrskue på Ferslev skole. I dagene op til dyrskuet arbejdede børnene i grupper på oplæg og plancher om deres yndlingsdyr. Det hele kulminerede med en fremvisning af hunde, katte, kaniner, leguaner, marsvin og en enkelt hest. Verdens bedste Litla Bjørk.

Jeg har kendt mange heste i mit liv, men ingen som Litla. Hun er B’s allerbedste ven. Glad, arbejdsvillig og dygtig, men også den mest pålidelige hest man kan tænke sig. B lærer en masse sammen med hende. Hun bliver en sikker rytter, men hun får først og fremmest bunker af livsglæde og selvtillid.

Jeg er glad og taknemmelig for at de har hinanden. For mig er hest stort set lig med lykke, og jeg har på fornemmelsen at B har arvet den gave.

Der kommer en dygtig ung rytter og underviser dem en gang om ugen. Sidste gang kiggede jeg på, og det hele spillede for dem. Litla forstod B’s signaler, sænkede halsen, løftede ryggen og kunne derved træde bagparten ind under sig og løfte forparten. B kunne pludselig mærke hvad det er vi mener når vi siger løft og samling. Det er den vildeste oplevelse af kraft og kontrol. Hun var fuldstændig høj bagefter.

Det betyder meget for mig at vi kan give hende netop det. Heste og ridning har haft enorm betydning i mit liv, siden jeg var 7 år. Jeg er heldig og priviligeret ikke bare at have mulighed for at dele det med min datter, men også at give hende muligheder som jeg ikke havde som barn.

Vi har rammerne til at kunne have heste hjemme, og økonomi til at vi uden problemer kunne købe en færdiguddannet, velredet hest. Mange ryttere starter med en pony eller hest som af den ene eller anden grund ikke kan hjælpe deres udvikling som rytter. Heste er dyre, og forældre kan ikke vide om interessen vil holde. Litla var bestemt ikke en meget dyr hest. De koster nemt både 2 og 3 gange mere, men hendes niveau er højere end B’s og det er i virkeligheden det det handler om.

One thought on “Verdens bedste Litla

  1. Jeg bliver så glad i sjælen, når jeg læser det. Vi snakkede om dig den anden dag. Om hvilken klippesolid robusthed du rummer. Og jeg sagde til LE. Det er fordi, hun har fået det sted i naturen og hestene. Ud fra det kan hun stå i alt muligt uden at vælte.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s