København med ældstesønnen

M og jeg er taget til København. For at se landets hovedstad, og for at være alene sammen et par dage. Det er fantastisk at lave noget med børnene enkeltvis. Der bliver plads til så mange ord, når der ikke er konkurrence fra søskende. Han taler næsten uafbrudt. Og jeg synes jeg lærer ham at kende på en ny måde. Selv om vi lever nært forbundne i det daglige, har vi aldrig før været på tur i flere dage bare os to.

Mange timer uden andre end hinandens selskab gør noget helt særligt. Jeg ser mere af ham, når det ikke er afbrudt af daglige gøremål og indblanden fra hans søskende og far. Han er vildt sjov og sød.

Vi tog med toget herover. Det tager fem timer fra Aalborg, men det var et lille eventyr i sig selv. Vi kiggede ud af vinduet, læste lidt, snakkede med en baby på sædet overfor, spillede og spiste madpakke. Det gik forbavsende hurtigt.

Fra Hovedbanegården gik vi direkte i Tivoli og på konditori. Klart et af turens højdepunkter for M. Selv om kagerne ikke var de mest spændende, syntes han at det var mægtigt at gå ud for kun at spise kage (vi havde jo fået rugbrødsmadder i toget).

Han syntes vores værelse skulle være mere hyggeligt. Vi havde ikke noget at pynte med, men han formåede alligevel at lave det fint med indholdet af tasken.

Morgenmadsbuffeten skulle også foreviges. Hvilken gave er det ikke bare en gang imellem at kunne spise sammen, med mulighed for selv at vælge, og al den tid vi kunne bruge.

Dagen er brugt på kanalsejlads, en tur omkring Christiansborg, Rundetårn og en masse spadseren i byens fine små gader.

I morgen tager vi flyet hjem. Hverdagen venter. M skal i skole. Jeg har yderligere et par fridage før jeg skal på arbejde igen, men de er fyldt med tandlæge, skole-hjemsamtaler og alt det andet som udgør familiens drift.

Det er helt ok. Jeg kan godt lide mit hverdagsliv, men jeg vil huske at finde tid til flere aleneture med mine børn. Det er virkelig stort.

Reklamer

4 thoughts on “København med ældstesønnen

  1. Åh hvor lyder det hyggeligt. Hvis jeg skulle gøre en ting om, så ville det være at lave noget med mine børn hver for sig. Jeg havde altid dem med sammen til alt.

    • Dine børn er også næsten lige gamle så vidt jeg husker. Men det er virkeligt dejligt at have dem på tomandshånd. Det var også dejligt at komme hjem og se hvor meget de havde savnet hinanden.

  2. Det betyder mere for børnene, end man umiddelbart tror – også selv om de har stor glæde af hinanden til hverdag (der er kun 12 måneder mellem dem). Det har min datter også erfaret, så hun tager en alenetur med hver af dem en gang om året.

    • Det har i hvert fald gjort et kæmpe indtryk på ham. Han har genfortalt turen i alle detaljer både i skolen og til bedstevennens mor. Jeg glæder mig allerede til at skulle afsted med storesøsteren.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s