Transport

Nogengange er patienter bedst hjulpet på et andet sygehus end der hvor de først er blevet indlagt. Det er når den sygdom de lider af er så sjælden at behandlingen er centraliseret og kun foregår et eller få steder i landet, eller når der er behov for genoptræning og rehabilitering som med fordel kan udføres på et lokalsygehus tæt på patientens hjem og pårørende.

I de situationer kan det ske at indlagte patienter skal på landevejen. I de allerfleste tilfælde sender vi bare pænt afsted i fuld tillid til at redderne i ambulancen klarer transporten og får afleveret patienten godt og sikkert på modtagende afdeling.

I enkelte tilfælde er der dog behov for lægeledsaget kørsel. Når patientens tilstand vurderes så ustabil at der kan være behov for behandling undervejs. I sådanne tilfælde tager anæstesiologerne gerne afsted, for de er eksperter i at stabilisere og sikre de vitale funktioner. Sjældent er det en medicinsk læge der er behov for, men det sker nu og da, og så kan en som jeg komme på landevejen.

Sådan en situation var jeg i for ikke så længe siden. Vi havde en patient som skulle akut til Skejby Sygehus hvor de har eksperter i lige netop denne patients sygdom. Patienten var dårlig, så vi kørte kørsel 1. Det betyder fuld fart med blå blink og sirene. På den måde kan man køre fra Aalborg til Skejby på ca. 45 min.

Det gik godt. Patienten kom frem uden de store problemer undervejs. I ambulancen var patienten, en narkosesygeplejerske, to reddere og jeg. Det er tæt bag i en ambulance. Pladsen er udnyttet ud i alle hjørner, og man sidder tæt, så alle bevægelser skal være koordineret med de andre. Stemningen er koncentreret og afdæmpet, men god, fordi alle fokuserer på samme sag. Det er en enorm tilfredsstillelse sammen at lykkes med at hjælpe et svært sygt menneske frem til den bedste behandling. Og i virkeligheden sjældent at kunne arbejde så fokuseret på en eneste opgave.

En almindelig arbejdsdag består af mange forskelligartede opgaver, og ofte mere eller mindre oven i hinanden. Det er mange kontakter, idelige forstyrrelser, diagnostik, møder, behandling og administration i en pærevælling. Det er oftest sjovt og givende, men kan også være stressende da der er evig fare for at miste fokus, og glemme hvad man lige var i gang med.

På en transport er der kun et mål og en opgave, og det er en spændende afveksling. Især når det går godt, som det gjorde i dette tilfælde.

ambulance4

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s