Verden er kommet til Ferslev

Det kan godt være at den sidste butik for længst er lukket. Her er ret stille det meste af tiden, men man skal ikke lade sig snyde. Ferslev er helt fremme på den multikulturelle front. Her er højt til loftet og plads til mangfoldighed. Og nu er her også et af Jyllands kun tre hindutempler.

Templet holder til på lejet grund hos en lokal landmand. Han er også far i vores børnehave, og derfor fik vi til grillfesten for nylig en øjenvidneberetning fra første linie. De undrer sig, og de griner lidt. Især over at deres køer nu pludselig er hellige, og at det betragtes som lykkebringende at de gør hvad køer nu gør, på gulvet mellem alle blomsterne i templet. Men bag latteren er der respekt og tolerance. Det kan godt være at vi ikke helt forstår hinduernes skikke og ritualer, men alle gør hvad de kan for at overholde de enkle regler som gælder før man skal betræde det sted som er helligt for de nyeste brugere af vores fælles by.

Det gør mig så glad, og jeg ser frem til på et tidspunkt at besøge templet og lære lidt mere om en anden tro end den som de fleste her til lands bekender sig til.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s